Ontdek wat werken bij Dionar bijzonder maakt

Netwerk en Cloud

Netwerk en Cloud

Laat je de data lokaal of zullen wij het in de Cloud zetten

Werk in de Cloud, makkelijk, veilig en documenten op 1 plek.

De term “werken in de Cloud” komt vaak voorbij, maar klinkt misschien wat vaag.

Toch is het niet heel ingewikkeld. Het staat voor werken en opslaan via internet. De informatie, bestanden, servers, netwerken en programma’s, staan niet lokaal op de computer, maar online en via een snelkoppeling makkelijk te benaderen.
De gegevens die hier worden verzameld, worden opgeslagen en verwerkt door externe servers (Cloudservers) Hierdoor wordt je apparaat minder belast. Op deze manier houden de laptops meer geheugen over.
Medewerkers hebben zo altijd en overal toegang tot hun software en applicaties.

Waarom willen we in de Cloud werken?

Het uitgangspunt van werken in de Cloud is dat de belangrijkste ICT-taken plaatsvinden in een andere omgeving dan de computer waarop de gebruiker werkt. Zo houdt je de computer schoon en snel.
De gegevens die daarbij worden verzameld, worden opgeslagen en verwerkt door externe servers (ook wel Cloudservers genoemd). Hierdoor wordt het apparaat zelf minder belast.

Werken in de Cloud

Als gebruiker heb je veilig toegang tot de Cloud omgeving en kun je op elke plek je bestanden bekijken en bewerken. Doordat de bestanden online staan, kun je met je collega’s makkelijker en sneller samenwerken in een bestand en zijn er minder versies in omloop.
Cloudapplicaties zijn zo ingericht dat ze via elk verbonden apparaat en vanaf elke locatie veilig benaderd kunnen worden.
Werken in de Cloud is een veilige en flexibele oplossing voor bedrijven en organisaties die hun ICT-infrastructuur willen upgraden of computersystemen willen uitbreiden. Door te werken in de Cloud kunnen bedrijven hun ICT-infrastructuur upgraden zonder hun eigen hardware te upgraden of extra te investeren.
De voordelen van Werken in de Cloud
Efficiënt werken
Onderhoudsvrij
Alle data centraal
Overal toegankelijk
Kosten reduceren
Veilig
Meerdere apparaten zijn met elkaar te synchroniseren
Efficiënter samenwerken

Klaar voor de volgende stap?

We nemen graag de stappen met je door!

Dionar Academie

Lees hier meer over netwerk en cloud

inrichten serverkast patchkast
4